Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Λεωφ. Αχαρνών 437-439, Αθήνα
  • (+30) 210 201 3000 - (+30) 210 201 3782
  • info@gratsias.com
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 08.00-17.00 / Σάββατο: 08.30-13.30

AFTERMARKET

Υπάρχει μια λάθος αντίληψη σε μεγάλη μερίδα κατόχων οχημάτων σχετικά με την ποιότητα των ανταλλακτικών που προσφέρονται από τους ανεξάρτητους επισκευαστές αυτοκινήτων σε σχέση με τα γνήσια ανταλλακτικά που παρέχονται από το επίσημο δίκτυο των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Αρχικά υπάρχουν 2 κατηγορίες ανταλλακτικών.

Τα γνήσια ή OE (original equipment) όπου είναι εξαρτήματα κατασκευασμένα από αναγνωρισμένους οίκους παραγωγής ανταλλακτικών και τα επιλέγει ο κατασκευαστής αυτοκινήτου να τα χρησιμοποιήσει κατά την αρχική συναρμολόγηση του οχήματος, παρέχονται σε συσκευασία και με το λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας και τα βρίσκει κάποιος συνήθως στο επίσημο δίκτυο του κατασκευαστή.

Τα aftermarket ανταλλακτικά, τα οποία πολλοί χρησιμοποιούν λανθασμένα τον όρο «ιμιτασιον». Αυτά χωρίζονται σε 2 υποκατηγορίες.

  • Τα OES (original equipment supplier) πρώτης τοποθέτησης ή εφάμιλλης ποιότητας, όπου είναι τα ανταλλακτικά που κατασκευάζονται από εργοστάσια που προμηθεύουν ενίοτε και τις αυτοκινητοβιομηχανίες (π.χ. BOSCH, ATE, SACHS, LUK, INA κ.λπ) τα οποία προσφέρονται στην συσκευασία και με τα λογότυπα του κατασκευαστή του ανταλλακτικού και όχι του αυτοκινήτου και αν και ίδιας ποιότητας με τα γνήσια είναι συνήθως οικονομικότερα. Προσοχή. Βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας που αναλύουμε σε άλλη σελίδα, σε καμία περίπτωση δεν χάνεται το δικαίωμα χρήσης της εγγύησης που δίνει ο πωλητής του αυτοκινήτου επειδή σε κάποιο service ή επισκευή του οχήματος χρησιμοποιήθηκε τέτοιο εξάρτημα και όχι γνήσιο.
  • Άλλα ανταλλακτικά aftermarket, τα οποία είναι οικονομικότερες λύσεις, ορισμένες φορές αμφιλεγόμενης ποιότητας. Χρειάζεται λίγο προσοχή σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει κάποιο προϊόν από την κατηγορία αυτή γιατί η ποιότητα δεν είναι πάντα εγκεκριμένη.

Στην εταιρία μας θα βρείτε, στην μεγάλη πλειοψηφία των προϊόντων μας, ανταλλακτικά OES (original equipment supplier) πρώτης τοποθέτησης ή εφάμιλλης ποιότητας.