Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Λεωφ. Αχαρνών 437-439, Αθήνα
  • (+30) 210 201 3000 - (+30) 210 201 3782
  • info@gratsias.com
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 08.00-17.00 / Σάββατο: 08.30-13.30

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εταιρία Ν. Γρατσίας & Σια Ε.Ε. ιδρύθηκε τον Μάρτη του 1977 από τον Κωνσταντίνο Γρατσία  με την επωνυμία  Κ. Γρατσίας  & Σια Ο.Ε. με έδρα κατάστημα επί της οδού Καυτατζόγλου 60 στο κέντρο της Αθήνας. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της, η εταιρία εμπορευόταν καινούρια ανταλλακτικά, μηχανικά αλλά και φανοποιίας, αποκλειστικά για Ιταλικά αυτοκίνητα όπως FIAT, LANCIA και ALFA ROMEO που ομολογουμένως, εκείνη την εποχή διέθεταν πολύ εμπορικά μοντέλα . Ανέπτυξε εισαγωγική δραστηριότητα και κατάφερε να πάρει σημαντικό μερίδιο της τότε τοπικής αγοράς ανταλλακτικών. Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να επεκταθεί και στο διπλανό κατάστημα για μεγαλύτερη αποθηκευτική δυνατότητα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Το 1990 υπήρξε μια σημαντική χρονιά για τον κλάδο μας. Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων με σκοπό την ανανέωση του στόλου των αυτοκίνητων της Ελληνικής επικράτειας και αυτό επέφερε μια προσωρινή συρρίκνωση του κύκλου εργασιών της εταιρίας αλλά στάθηκε και αφορμή για αναζήτηση νέων διόδων για την ανάπτυξή της. Έτσι, αρχικά εμπλουτίστηκε η γκάμα με προϊόντα που αφορούσαν την ανάρτηση για όλες τις μάρκες αυτοκίνητων και όχι μόνο για τα ιταλικής προέλευσης που ως τότε συνέβαινε. Αυτό το βήμα μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε με την ευρύτερη αγορά των συνεργείων της περιοχής και όχι μόνο. Εκμεταλλευόμενοι πλέον την αναγνωρισιμότητα του ονόματος της εταιρίας μας, εμπλουτίσαμε σταδιακά την γκάμα των προϊόντων μας μέχρι την σημερινή της μορφή.

Από το 2008 η εταιρία ακολουθεί την φυσική της εξέλιξη και περνάει στον υιό Νικηφόρο και μετονομάζεται σε Ν. Γρατσίας & Σια Ο.Ε. ο οποίος, με την δεκαετή πλέον εμπειρία του δίπλα στον Κωνσταντίνο Γρατσία και με την συμβολή νέων συνεργατών οδηγούν την εταιρία σε συνεχή βελτίωση της θέσης της στην αγορά του ανταλλακτικού αυτοκινήτων. Ωστόσο οι εξελίξεις, που επισπεύδονται και από το γενικότερο κλίμα της Ελλάδας, τρέχουν και η εταιρίας μας συνεχίζει να επενδύει, σε υποδομή αυτή την φορά, δημιουργώντας ηλεκτρονικό κατάστημα χονδρικής με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση των συνεργατών μας σχετικά με τιμές, διαθεσιμότητα αλλά και νέα προϊόντα της εταιρίας μας. Τον Οκτώβρη του 2016, σε συνέχεια της ανοδικής πορείας, η εταιρία αλλάζει έδρα μετά από 40 χρόνια και μεταφέρεται σε μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις επί της Λεωφ.Αχαρνών 437-439.
Πρόθεση όλων μας είναι η συνεχής βελτίωση των τιμών και των υπηρεσιών της εταιρίας μας και δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε για την επίτευξη αυτού του σκόπου.