Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Λεωφ. Αχαρνών 437-439, Αθήνα
  • (+30) 210 201 3000 - (+30) 210 201 3782
  • info@gratsias.com
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 08.00-17.00 / Σάββατο: 08.30-13.30

ΕΙΔΗ SERVICE

Είδη Service
Φίλτρα, μπουζί, προθερμάνσεις, μάκτρα

Τα φίλτρα είναι από τα πιο σημαντικά αναλώσιμα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου μας. Είναι υπεύθυνα για την προστασία από τα διάφορα μικροσωματίδια που απειλούν την ζωή κάποιων εξαρτημάτων του κινητήρα και άρα την εύρυθμη λειτουργία του. Γι’ αυτό και προτείνεται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων η συχνή αλλαγή τους κατά τις εργασίες συντήρησης του οχήματος. Αντίστοιχα, το φίλτρο καμπίνας προστατεύει τον χώρο επιβατών από σκόνες και μικροοργανισμούς, αποτρέποντας τους να εισέλθουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου από τους αεραγωγούς.

 Μπουζί ή αναφλεκτήρας, είναι το εξάρτημα που προκαλεί σπινθήρα αρκετά ισχυρό μέσα στο θάλαμο καύσης για την καύση του μίγματος αέρα-καύσιμου. Ο αναφλεκτήρας έχει σημαντική επιρροή στη λειτουργία του κινητήρα, καθώς είναι πολύ πιθανό να συμβεί απώλεια σπινθήρα. Πρέπει, επίσης, να επιτρέπει την κρύα εκκίνηση, πρέπει να εγγυάται ότι δε θα υπάρχουν περιπτώσεις απώλειας σπινθήρα κατά την απότομη αύξηση των στροφών του κινητήρα και να αντέχει όταν ο κινητήρας λειτουργεί στη μέγιστη ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ανάγκες αυτές πρέπει να εξυπηρετούνται σε όλη τη διάρκεια ζωής του αναφλεκτήρα. 

Ο σωστός τύπος και κωδικός, καθορίζεται απο τον εκάστοτε κατασκευαστή αυτοκινήτων.Ο προθερμαντήρας είναι ένα εξάρτημα που βοηθά κατά την κρύα εκκίνηση. Δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ανάφλεξης για το ψεκαζόμενο καύσιμο μέσω ηλεκτρικά παραγόμενης θερμικής ενέργειας που μεταφέρεται στο θάλαμο καύσης. Είναι απαραίτητο ως βοήθημα κρύας εκκίνησης για κινητήρες με διαιρούμενο θάλαμο καύσης, προκειμένου να διασφαλίζει ότι οι κινητήρες αυτοί μπορούν να ξεκινούν ομαλά στο σύνηθες εύρος θερμοκρασιών των 10–30°C. Δεδομένου ότι η ποιότητα της εκκίνησης επιδεινώνεται σημαντικά κάτω από το σημείο ψύξης, ο προθερμαντήρας χρησιμοποιείται ως βοήθημα κρύας εκκίνησης και για τους πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού. Υαλοκαθαριστήρες – μάκτρα, είναι τα λάστιχα τα οποία μας κρατούν τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου καθαρές για καλή ορατότητα σε συνθήκες βροχής.

 Κλασικού τύπου με μεταλλικό σκελετό ή με ελαστικό σκελετό, πρέπει να είναι πάντα σε καλή κατάσταση σε περίπτωση που θα τους χρειαστούμε.

Οι προμηθευτές μας